Ethena med opplagssperr2I år er vi ikke helt fornøyd med plasseringen på opplagsstedet vårt. Vi har et båthus som er veldig bra for Ethena, og ikke minst gjør vårpuss og lakkarbeidet mye bedre. Men nå står altså Ethena så trangt plassert mellom andre båter at vi ikke får plass til båthuset.

Vi bestemte oss for å bygge et enkelt overbygg på dekk og få over pressenning. For oss er det ikke verd å bruke mange penger på enda ett sett opplagsutstyr. Været var upåklagelig og vi bygget enkle tresperr. I fjor hadde vi problem med mye snø på taket av båthuset som ikke skled av, men tvert i mot fikk taket til å knele. Vi så jo at vi i år burde lage en mye brattere vinkel på taket. For å få konstruksjonen vår stabil laget vi avstivere.

Ethena under pressenning3Til slutt var vi ganske fornøyde og var klar til å få vår tunge pressening over. Det ble endel plundring og banning, det må sies. Vi hadde gjort feilen å brette presseningen sammen, svært så lite fornuftig. Men etter mye styr fikk vi oversikt over den store flaten og fikk trukket den over takkonstruksjonen vår. Til neste år vet vi at det er lettere om vi bretter pressenningen fra langsidenes ytterkant inn mot midten og så bretter/ruller den i lengderetningen. På den måten kan vi legge en stokk inn i presseningen, løften den opp i ene kortenden av taket og rulle den ut over møne for så å la begge sidene falle nedover hver sin side av taket.

Nå gjenstår bare å feste pressenningen med tau og henge opp kanner med vann, for å sikre at pressenningen ikke flyr avsted i en vinterstorm.

Reklamer